DAAD Architecten

Aarbevingsbestendige zorgwoningen Nieuw Woelwijck

Deze maand is de bouw van de volgende serie aardbevingsbestendige zorgwoningen gestart in Nieuw Woelwijck. Deze woningen gaan onderdak bieden aan zo’n 30 bewoners. De woningen zijn integraal ontworpen met de constructeur om zo een optimaal resultaat te bereiken in het aardbevingsgebied. Ondertussen blijft de zorgvraag natuurlijk bovenaan staan. De nieuwe woonhuizen voegen zich naadloos in het grootschalige transformatieproces van Nieuw Woelwijck waarbij de woonhuizen worden vernieuwd en bestaande werkgebouwen en dienstengebouwen worden verduurzaamd.

Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden voor drie aardbevingsbestendige woningen op het terrein van Nieuw Woelwijck begonnen. De bestaande woningen zijn gesloopt en er kan gestart worden met de fundering.  De oplevering wordt rond de bouwvak van 2019 verwacht.
Al vanaf 2008 is DAAD betrokken bij de vernieuwing van Nieuw Woelwijck. Ter ere van haar 21 jarig bestaan brengt DAAD in de tweede helft van dit jaar een Cahier uit met als thema zorg. In dit Cahier zal de unieke manier van werken tussen opdrachtgever en architect worden belicht waarin Nieuw Woelwijck een bijzondere plek inneemt.