DAAD Architecten

Duurzame transformatie recreatiewoning Roderesch

Verscholen in het bosgebied De Noorderduinen bij Roderesch staat een klein, houten huisje. Het karakteristieke huisje wordt nu met verbouwd en geschikt gemaakt als vakantiewoning.

In het ontwerp van DAAD Architecten gaat het nieuwe, transparante volume naadloos over in het bestaande gedeelte. De uitbreiding zorgt er voor dat de woning voldoet aan de wensen en eisen van deze tijd. Tegelijkertijd wordt door behoud en renovatie van het houten huisje recht gedaan aan de wensen van de oorspronkelijke eigenaresse, mevrouw Landweer-Burger, die het aan Het Drentse Landschap heeft nagelaten.

Voor de verbouwing is gekozen voor een duurzaam concept. Zo wordt er gebruik gemaakt van biobased materialen als leemstuc en vlasisolatie. Voor de verwarming wordt gebruikt gemaakt van een warmtepompsysteem. Vanwege de transparante uitbreiding genieten gasten van de vakantiewoning in de toekomst volop van het bos rondom de woning, dat alleen voor gasten van de vakantiewoning toegankelijk is.