DAAD Architecten

Hangende keuken in Hoogezand

Voor een woonhuis in Hoogezand op een klein kavel heeft DAAD een verbouw / uitbreidingsplan gemaakt.
Bij de opdrachtgever leefde de wens de keuken te vergroten en een werkkamer bij het huis te realiseren. De grote vraag was hoe een vanzelfsprekende oplossing gevonden kon worden voor deze kleine kavel met behoud van bestaande kwaliteiten.

Om een goede balans tussen de bouwdelen op deze kavel te bereiken is goed gekeken naar de oorspronkelijke waarden van het huis. Door de uitbouw van de keuken als een erker aan het hoofdhuis te hangen is een lichte oplossing gevonden die de het karakter van het hoofdhuis versterkt.

Op de plek van de oude garage is een nieuw ‘huisje’ toegevoegd in de architectuurlijn van de bestaande volumes maar met de ‘voorgevel’ naar de tuin keert. Hierdoor is de betrokkenheid naar de tuin sterker. Door eenheid in toepassing van materialen, vorm en kleur is er een rustige eenheid ontstaan van een familie van bouwvolumes.