DAAD Architecten

Transformatie landgoed Heidehof te Eext

Het landgoed Heidehof te Eext wordt getransformeerd tot natuurbegraafplaats Hillig Meer. De voormalige woning krijgt de functie van ontvangstruimte.
DAAD werd gevraagd een nieuw woonhuis op het landgoed te ontwerpen.

Nieuw woonhuis
Rondom een multifunctionele schoorsteen, als centraal object in het huis, zijn de verschillende woon- en werkfuncties ontworpen. Elke ruimte heeft een bijzondere verbinding met het landschap gekregen. Het volume heeft in vorm, materiaal en kleur een soberheid die bij de schoonheid van de locatie past.

 

Het oorspronkelijke woonhuis is een van de laatste projecten dat Cor Kalfsbeek bij DAAD Architecten heeft ontworpen.
Mede voor dit project heeft Cor Kalfsbeek en landschapsarchitect Ank Bleeker de Harry de Vroome Penning ontvangen.