DAAD Architecten

Woonhuis te Groningen

De woning is zover in de richting van het nabije water geschoven dat het een grens vormt tussen twee landschappen. Het rietlandschap en de tuin. De woning is een vertaling van het wonen op de grens en vormt een intermediair. In de entreepatio met boom zijn beide landschappen tegelijkertijd zichtbaar. De patio fungeert zowel als schakel tussen de twee landschappen als ook tussen wonen en werken. In de woning spelen muziek en geluid een belangrijke rol. Het gebouw heeft een functie als geluidsbuffer tussen weg en tuin. Binnen zijn ruimten zodanig georganiseerd dat bij het doorlopen van het huis elke ruimte zijn eigen klank heeft. De opeen volgende ruimten verschillen in hoogte, breedte, diepte en materialisering waardoor het eigen klank karakter ontstaat.

Projectgegevens
Opdrachtgever: particulier
Oplevering: 2001
BVO: 275 m2