DAAD Architecten

Woonhuis Zuidoost Drenthe

De opdrachtgever heeft een zeer oud huisje met veel achterstallig onderhoud gekocht op een zeer grote kavel in Zuidoost Drenthe. Aan DAAD Architecten is gevraagd de woning te renoveren en een deel bij te bouwen voor extra ruimte. De kostenanalyse van DAAD liet zien dat dit een onverstandige investering zou zijn. In overleg met de gemeente is geprobeerd een nieuwe woning bij de huidige woning te bouwen.
De drie prachtige uitzichten zijn uitgangspunt voor het ontwerp van de ruimten. De woonkamer op het uitzicht in het zuiden, de eetkamer op het uitzicht in het westen en de keuken op het uitzicht in het oosten.
De ruimtelijkheid van het interieur gaat verscholen in een relatief eenvoudig volume van metselwerk met een pannendak.

Projectgegevens
Opdrachtgever: particulier
Oplevering: 2005
BVO: 300 m2