DAAD Architecten

DAAD publiceert nieuw cahier over de toekomst voor het architectonisch erfgoed van Cor Kalfsbeek

“Er is geen andere architect die zo zijn stempel heeft gedrukt op het aanzien van Noord-Nederland als Cor Kalfsbeek.” Citaat uit het Cahier.

Ter gelegenheid van de uitreiking van de Grote Drentse Cultuurprijs aan architect Cor Kalfsbeek op 6 juni 2016 publiceert DAAD Architecten haar negende cahier met de titel ‘Een zitkuil voor het dorp – Een toekomst voor de jaren ‘70 architectuur van Cor Kalfsbeek’. Als voortzetting van het Architectenbureau van Cor Kalfsbeek wil DAAD Architecten met dit Cahier antwoord geven op actuele vragen als: ‘Slopen we onze jaren zeventig architectuur niet te snel?’ en ‘Hoe kunnen deze gebouwen een rol spelen in actuele discussies over dorpsvernieuwing en de omgang met maatschappelijk vastgoed?’

Nieuwsgierig naar het werk van Cor Kalfsbeek en antwoorden op deze vragen? Download hier het cahier DAADCAHIER #9. Lees hier het artikel dat verscheen in het Dagblad van Noorden over Cor Kalfsbeek.

DAAD Architecten heeft een speciale relatie tot Cor Kalfsbeek en zijn werk. DAAD is namelijk sinds 1997 een voortzetting van het architectenbureau van Cor Kalfsbeek. Ons bureau heeft mede daardoor een rijke ervaring in o.a. technische uitwerking, uitvoeringsbegeleiding en bouwkostencalculatie van projecten voor derden. Zo hebben we, onder leiding van Cor Kalfsbeek, gewerkt als co-architect van Giorgio Grassi bij de Openbare Bibliotheek en van Adolfo Natalini bij de bouw van het Waagstraatcomplex (beiden in Groningen). Lees hier meer voor een lesje architectuurgeschiedenis.