DAAD Architecten

Groninger Gebouwenenquête 2007; speciale prijs – buitencatagorie

Op zaterdag 23 juni 2007, tijdens de Dag van de Architectuur, zijn in Groningen de prijswinnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse Groninger Gebouwenenquête; zowel het Groninger publiek als een vakjury koos uit veertien genomineerde gebouwen de beste drie.
Naast deze drie prijzen wilde de jury nog een speciale prijs toekennen; DAAD Architecten won hierbij met het project ‘Woon- werkhuis te Groningen’ de ‘Speciale Prijs’!

Het project viel op door de bijzondere manier waarop het tot stand is gekomen. De jury noemde het een gebouw uit de ‘buitencategorie’. Zowel het ontwerp als het bouwproces zijn zo persoonlijk en emotioneel dat het gebouw niet te vergelijken is met de andere genomineerden, los van de variatie die daarin bestaat. De persoonlijke invulling van een woonhuis, waarbij alledaagse handelingen tot een ritueel zijn geworden, heeft geleid tot een heel bijzonder woongebouw dat een inspirerend voorbeeld is voor particulier opdrachtgeverschap. De jury wil daarom een speciale prijs uitreiken aan het woon-werkgebouw van DAAD Architecten, Wouter Hoogland en Hannah Versteegh.

Voor meer informatie: www.architectenweb.nl

Zie project: Woon-werkhuis te Groningen