DAAD Architecten

Magazine Het Drents Landschap over vakantiewoning Roderesch

Stichting het Drents Landschap publiceerde in haar magazine van september 2018 een artikel over een vakantiewoning in Roderesch. Het houten huisje staat al lange tijd verscholen in het bos van Noorderduinen. Met een ontwerp van DAAD Architecten wordt de woning nieuw leven ingeblazen.

In het ontwerp van DAAD Architecten gaat het nieuwe, transparante volume naadloos over in het bestaande gedeelte. De uitbreiding zorgt er voor dat de woning voldoet aan de wensen en eisen van deze tijd. Tegelijkertijd wordt door behoud en renovatie van de vakantiewoning recht gedaan aan de wensen van de oorspronkelijke eigenaresse, mevrouw Landweer-Burger, die het aan Het Drents Landschap heeft nagelaten.

Bij de verbouwing is gekozen voor een duurzaam concept. Zo wordt gebruik gemaakt van biobased materialen als leemstuc en vlasisolatie. Voor de verwarming van de vakantiewoning wordt gebruikt gemaakt van een warmtepompsysteem. Vanwege de transparante uitbreiding genieten gasten van de vakantiewoning in de toekomst volop van het bos rondom de woning, dat alleen voor gasten van het huisje toegankelijk is.

Lees hier de publicatie in het magazine.