Skip to content

Kerst-excursie

 
De kerst-excursie is traditiegetrouw het moment om verschillende DAAD-projecten, oud en nieuw, te bezoeken. Na twee jaar corona was het eindelijk weer zo ver! Met de bus op pad zagen we onder andere hoe twintig jaar oude projecten dankzij een sterk concept, een zorgvuldige materiaalkeuze en detaillering de tand des tijds weten te doorstaan.

In de nieuwe projecten is goed te zien hoe de bouw steeds meer verduurzaamt. Zo bezochten we de eerste ecologische corporatiewoning in Exloo die we ontwikkelen samen met Woonservice en bekeken we het gebouw van het Leger des Heils in Emmen, een voormalig postkantoor uit de jaren zestig dat getransformeerd werd tot duurzaam en energiezuinig complex.  

In Schoonebeek zagen we een ander mooi voorbeeld van hoe duurzame renovatie een gebouw in haar kracht doet staan. In het Zwembad De Slagen zijn de sterke kenmerken van de jaren 70 architectuur als uitgangspunt genomen en is het gebouw weer geschikt gemaakt voor de eisen van vandaag.  
 
We hopen dat iedereen geïnspireerd de vakantie tegemoet gaat.

Volgende week blijft het bureau van DAAD gesloten, maar op dinsdag 3 januari zijn we weer bereikbaar.  We wensen iedereen hele fijne feestdagen!

#duurzaambouwen 
#excursie 
#architectenbureau  
#daadarchitecten

Blijf op de hoogte via LinkedInInstagram of Facebook .