Biobased: Gezond wonen voor iedereen!

Gezond wonen voor iedereen bereikbaar maken, dat is de doelstelling van het circulaire biobased woningconcept. Deze producten zijn ontwikkeld door DAAD Architecten in samenwerking met M3 energie. Ze sluiten aan op wensen vanuit de markt om verder te verduurzamen in de bouwtechniek en het creëren van een gezond klimaat. DAAD wil hiermee een bijdrage verlenen aan een brede verduurzaming van de bouw.

Biobased bouwen is een goed antwoord op het CO2-vraagstuk. In de Levensloopbestendige woning is zoveel hout toegepast dat zoveel CO2 wordt opgeslagen dat een gemiddeld gezin circa 12 jaar CO2-neutraal leven in deze woning. Door de cellulose-isolatie blijft de woning in de zomer langer koel. De dampopen constructie voor een goede vochtbalans in de woning. Door prefabricage kan de woning in circa 14 weken worden gerealiseerd. Door een hoge isolatiewaarde zijn de woningen zeer energiezuinig en zijn er varianten voor NOM en te voldoen aan Passiefhuis.

De levensloopbestendige woning wordt door woningcorporaties in Drenthe omarmd en is in voorbereiding voor realisatie op diverse locaties.

In deze productlijn zijn naast de levensloopbestendige woning ook een remontabele starterswoning, een rijwoning en een variant in appartementen in ontwikkeling. Bent u geïnteresseerd in deze ontwikkelingen neem dan contact met ons op!