DAAD Architecten

Boerhaaveschool te Groningen

Klein Corpus is een multifunctioneel gebouw, dat onderwijs, wonen en wijkvoorzieningen combineert. Het is onderdeel van de intensivering van de zone Laan Corpus den Hoorn, een ontwikkeling die is ingezet met de manifestatie De Intense Stad. DAAD Architecten realiseerde het gebouw met een karakteristiek opgetild maaiveld aan de Semmelweisstraat 82 in Groningen.

Fase 1: Klein Corpus
De eerste fase bestaat uit een gebouw waarin de Boerhaaveschool is gevestigd op de 1e en 2e verdieping. Deze school werkt met de pedagogische uitgangspunten van Maria Montessori: ‘Help mij het zelf te doen’.

Naastde school zijn er een gymzaal en 43 koop- en huurappartementen in het gebouw gevestigd. Met een opgetild maaiveld en transparante entrees blijft een vrije doorkijk mogelijk tussen de naastgelegen buurten. Op de begane grond bevindt zich enkel de gymzaal. Het open gebied dat ontstaat kan multifunctioneel worden gebruikt. Het is onder andere ingericht als speel- en sportterrein van de school en de buurt. In het exterieur onderscheiden de school en de gymzaal zich van de woningen door verschillende tinten metselwerk. De koopappartementen zijn ondergebracht in de woontoren (drie woningen per laag) en de huurwoningen in het lagere blok.

zie totaal fase 1
zie ontwerp fase 2

 

 

 

Projectgegevens Opdrachtgever: Nijestee en gemeente Groningen Start bouw: december 2010 Verwachte oplevering: voorjaar 2013