DAAD Architecten

Buiten bezig dag 2009 – Natuurlijk wonen in het landschap

DAAD is al een aantal jaren bezig met de ontwikkeling van verschillende recreatiewoningen, tuinhuizen en tuinkamers die op een bijzondere manier met het landschap omgaan. Niet zoals de standaard parken, waar huisjes zij aan zij en rug aan rug het landschap in bezit nemen, maar op zoek naar een geïntegreerde houding ten opzichte van het landschap. Deze benadering levert een voordeel op voor het landschap en voor de gebruiker, het ontwerp is onderdeel van het landschap en de gebruiker voelt zich verbonden met de omgeving.

Expositie
Voor de recreatiewoningen van DAAD is duurzaam bouwen een belangrijk uitgangspunt. Basis vormt de zoektocht naar duurzaam bouwen als wezenlijk onderdeel van de architectuur. De expositie bestaat uit een vergelijking van verschillende projecten van DAAD aan de hand van de hoofdthema’s met betrekking tot duurzaam bouwen.

Open werkateliers
In een aantal korte groepssessies over de dag verspreid onderzoekt u samen met DAAD uw wensen voor uw recreatiewoning, tuinhuis of tuinkamer. De manier waarop DAAD duurzaam bouwen benadert vormt hierbij de basis. De voordelen van prefabricatie worden gecombineerd met een locatie- en klantspecifieke benadering van het ontwerp. Creatief en vrij denken over uw eigen wensen, het onderzoeken van een plek in het landschap of een ruimte die uw woning en het landschap verbindt. Met uw wensen en onze thema’s als ingrediënten kunnen nieuwe schetsen en concepten ontstaan.