DAAD Architecten

BNA-Gebouw van het Jaar 2007, Regio Noord

Woon- werkhuis te Groningen

Op donderdag 26 april 2007 is het woon- werkhuis in Groningen uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2007 Regio Noord (Juryrapport Regio Noord 2007).
Het gebouw is hiermee tevens genomineerd voor BNA Gebouw van het Jaar 2007.
Het woon- werkhuis in Groningen van DAAD is tevens opgenomen in het Jaarboek Architectuur van Nederland 2006>07. Zie voor een beschrijving ‘(Ver)bouwen in de tijd’ van Piet Vollaard op ArchiNed (www.archined.nl).

De factor TIJD in het ontwerp is een van de belangrijke thema’s in het werk van DAAD Architecten. In diverse projecten onderzoekt DAAD de invloed van TIJD op het ontwerp, de consequenties van vertraging of versnelling in het ontwerp- en uitvoeringsproces.
In de woning van Hoogland en Versteegh is het thema tijd in praktijk gebracht. Architectuur wordt  hier proces, het is een project zonder vooraf vastgelegd eindbeeld. De woning is een transformerend proces, een project dat zich in de tijd ontwikkelt.

Naast een team van uitstekend samenwerkende, gelijkgestemde, vakbekwame partners is de factor TIJD een essentiële voorwaarde geweest voor het slagen van dit project.

Voor meer info: www.archined.nl

Zie project: Woon-werkhuis te Groningen