Skip to content

Publicatie Louis G. le Roy

Hoe keek ‘ecotect’ Louis le Roy naar de stedenbouw en planologie van zijn eigen tijd? In het boek Brieven uit Cergy-Pontoise en enige andere steden zijn 59 columns die hij schreef voor het tijdschrift PLAN samengebracht. Als propagandist van het participatieve en ecologisch tuin- en landschapsontwerp keek le Roy met een zeer scherpe blik naar de stedenbouwkundige praktijk van zijn tijd. En had het stranden van een aantal van zijn eigen projecten voorkomen kunnen worden?

Archieffoto Maart 1983. Louis le Roy (midden). Foto DvhN Han de Graaf 

De publicatie wordt op maandag 31 oktober gepresenteerd, tijdens het It’s About Time-symposium in Heerenveen.  Brieven uit… is een tussentijds resultaat van een inventariserend onderzoek, uitgevoerd door Piet Vollaard en Rob Hendriks. Sinds 2021 werken zij aan een boek over het gehele oeuvre van Le Roy, dat op zijn honderdste geboortedag in 2024 zal verschijnen.

 

Een belangrijke rol in het inventarisatieproces speelt een digitale database. Hierin worden alle projecten, kranten- en tijdschriftartikelen, boeken, lezingen, interviews en andere informatie over het oeuvre van le Roy samengebracht op een website. De lancering van deze website vindt tevens op 31 oktober plaats. 
Mocht u informatie hebben om het archief over Le Roy te kunnen aanvullen, dan horen we graag van u via redactie@louisleroy.nl 

Wilt u graag bij het symposium zijn?
Meer informatie en aanmelden kunt u zich via de website van Stichting Tijd.

Waar: Hof van de Koning, Prinsenweg 1 in Heerenveen
Wanneer: Maandag 31 oktober 2022Tijd: 13.30 – (+-)16.00 uur. 

Louis le Roy in zijn studeerkamer (2006). Foto: Peter Wouda

#ecotect
#louisleroy
#ecokathedraal
#columns
#stedenbouw
#landschapsontwerp
#ecologisch
#participatiepionier