Skip to content

Werkervaring opdoen met een stage bij DAAD

Hoe wil jij je ontwikkelen dit studiejaar? Afgelopen jaar mocht DAAD vier eigenzinnige stagiaires begeleiden die allen hun eigen verdieping binnen het ruimtelijk vakgebied hebben gezocht. Al eerder berichtten we over Jan Janssen’s afstudeeronderzoek  en hieronder kun je lezen hoe Max, Deon en Mailik hun stage hebben ervaren.

Op de foto van links naar rechts: Deon, Mailik & Max 

Max ter Waarbeek (22)
Student HBO Built Environment | Hanzehogeschool Groningen

“Ik kan me mijn eerste dag nog goed herinneren. Na een korte rondleiding kreeg ik meteen mijn eerste individuele ontwerpopdracht, ik werd als het ware in het diepe gegooid. Dit heeft mij enorm geholpen zelfstandig te leren werken en beslissingen durven nemen. Mijn stage bij DAAD was enorm interessant. Ieders passie voor het vakgebied heeft mij erg geënthousiasmeerd. De grote variatie aan achtergronden, werkervaring en specialismen zorgt voor een geweldige plek om te leren en ervaring op te doen.”

Deon Gils (24) 
Student MBO Middenkaderfunctionaris Bouw | Alfa College Hoogeveen

“Voordat ik kwam stage lopen had ik al ervaring als timmerman en werkvoorbereider. Maar in de zes maanden stage heb ik toch veel bijgeleerd. Van detailleren tot BIM-men, werktekeningen maken en meedoen in het bouwoverleg. Het leukste van mijn stage vond ik het uitwerken van verbouwingen, overleggen met opdrachtgevers en vooral de verantwoordelijkheid die ik hierbij kreeg. Ik kijk terug op een leuke, leerzame en geslaagde stage!” 

Mailik Gils (20)
Student MBO Middenkaderfunctionaris Bouw | Alfa College Hoogeveen

Voor mijn afstudeerstage heb ik een half jaar stage gelopen bij DAAD. In deze periode heb ik veel geleerd, van detailleren tot het uitwerken van een project van voorontwerp tot aan de bouwaanvraag. De werksfeer bij DAAD heb ik als erg prettig ervaren, de collega’s helpen je graag verder. Inmiddels werk ik bij een tekenbureau in Hoogeveen, maar het is mijn wens me te blijven ontwikkelen. Het liefst met een studie HBO Bouwkunde.”

We danken alle stagiaires voor hun inzet en wensen hun veel succes in hun vervolg studie en loopbaan!

Ben jij ook op zoek naar een geschikte stageplek? Wellicht is DAAD het bureau voor jou. Van onderzoek en architectuur tot bouwkunde en stedenbouw; ons bureau bereidt je voor op het bij jou passende werkveld.

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar info@daad.nl. We nemen dan z.s.m. contact met je op.