Skip to content

Tentoonstelling Bouw Anders

Heb jij de moed om echt anders te bouwen?

Heb jij ideeën of plannen voor woonvormen die net een beetje anders dan anders zijn? Geen standaard gezinswoning, maar samen met andere gezinnen wonen in een schuur, geen aanleunwoning maar een meergeneratiehof? 

Kom naar de tentoonstellingsopening van Bouw Anders!
Op donderdag 8 september kun je in gesprek gaan met de architecten en plannenmakers betrokken bij de jongste architectuurmanifestatie van de Gemeente Groningen: Bouw Anders. Op de tentoonstelling tonen DAAD, KUUB en verschillende andere architecten hun antwoord op de doelstelling van deze manifestatie: een mooier, diverser en groener Groningen. 

De tentoonstelling Bouw Anders is nog de hele maand september te zien.
Adres: Gedempte Zuiderdiep 98, Groningen.
Opening: Donderdag 8 september
Aanvang: 17.15u (inloop vanaf 16.45)

DAAD heeft ruime ervaring opgedaan in het ondersteunen van unieke opdrachtgevers en het vertalen van hun woonwensen. Meer over collectief particulier opdrachtgeverschap en de meerwaarde van een architect leest u hier. Onderstaande herbestemmingsprojecten geven een beeld van onze visie op anders wonen en bouwen op weg naar een duurzamere samenleving. 

SKÚR | Friesestraatweg Groningen 
Voormalige Borgmanschool | Hortusbuurt Groningen
Het Paleis | Boterdiep Groningen 

Hieronder kunt u meer lezen over SKÚR, het project dat DAAD in samenwerking met KUUB en de Gemeente Groningen realiseert in het kader van de architectuurmanifestatie Bouw Anders.  

SKÚR | Friesestraatweg Groningen

Hoe wil jij #samenleven met elkaar?

In het wooncollectief SKÚR zoeken KUUB, DAAD en de toekomstige bewoners naar een antwoord op die vraag. Een monumentale Oldamster boerderij aan de Friesestraatweg zal ruimte gaan bieden aan nieuwe wooneenheden en nog veel méér van collectieve meerwaarde.

Een gedeelde jacuzzi? Of toch liever een gezamenlijke logeerkamer, boomgaard of deelhond? Zodra mensen het eens worden over hun waarden en woonwensen, lijken de mogelijkheden eindeloos. In dit stadium van het project onderzoeken we welke opties er op het boerenerf mogelijk zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een deel-, nest-, of binnenbuitenhuis? 

De ambitie is om uit de ruim 400 geïnteresseerden een zo gevarieerd mogelijke bewonersgroep samen te stellen. Ook mensen met een kleinere portemonnee krijgen de kans hun eigen woonruimte mee te co-creëeren.

In nauwe samenwerking met de gemeente Groningen werken DAAD en KUUB samen aan de ontwikkeling van een haalbaar plan, zodat SKÚR een nieuw stukje Groningen wordt waar mensen niet alleen samenwonen, maar ook echt samen léven en blijven leren van elkaar.

Meer informatie over SKÚR is te vinden op de website skurgroningen.nl. 

Heb jij ook een idee om anders te wonen en bouwen?
Neem contact met ons op via info@daad.nl. Wie weet kunnen we samen bijdragen aan een steeds aangenamer noordelijk woonklimaat!