Skip to content

Ecowoningen genomineerd voor Drentse ArchitectuurPrijs 2023

De acht ecologische woningen in Exloo die DAAD in samenwerking met corporatie Woonservice realiseerde, zijn genomineerd voor de Drentse Architectuur Prijs 2023. Uit de negentien ingezonden projecten, stelde een onafhankelijke Vakjury een longlist van acht projecten samen. 

Stem
hier op de ecologische woningen 

Het concept voor de ecologische sociale huurwoning werd ontwikkeld vanuit de visie dat bouwen met ecologische en lokale materialen ook met een beperkt budget mogelijk moet zijn. Door inventief gebruik te maken van de veelzijdige kwaliteiten van hout is een eigentijdse woning ontstaan, die geworteld is in de traditie van de streek.

Lees hier meer over de ecologische woningen

De Drentse ArchitectuurPrijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door Architectuurpunt Drenthe aan ontwerpbureaus én opdrachtgevers in Drenthe die een bijdrage hebben geleverd aan de kwaliteit van de leefomgeving. Naast de vakjuryprijs zal er tevens een publieksprijs worden uitgereikt.

Via de online verkiezing kan het grote publiek haar stem uitbrengen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de ‘Drentse Dag van de Architectuur’ op 15 september.

Op de website van Architectuur Punt Drenthe vindt u een overzicht van alle inzendingen.

Wil je meer weten over onze ecologische projecten ?  
Blijf op de hoogte via LinkedInInstagram of Facebook .

Fotografie: Walter Frisart