Skip to content

DAAD Architecten vindt duurzame oplossingen voor complexe ruimtelijke vraagstukken, op alle schaalniveaus.
Als middelgroot, maar compleet architectenbureau zijn wij hét bureau voor ontwerp, onderzoek, stedenbouw, bouwtechniek, calculaties en restauratie.

Met ons integraal werkende team kunnen wij opdrachtgevers volledig ontzorgen binnen de gestelde tijd en binnen het afgesproken budget. We faciliteren een betrokken proces, waarin we samen projecten realiseren die een bijdrage leveren aan de ruimtelijke kwaliteit van Noord en Oost Nederland.

DAAD staat voor betrokkenheid, duurzaamheid en innovatie.

Nieuwsgierig geworden? Bel of mail voor een persoonlijke afspraak in Beilen, Groningen of op locatie. 

Rob Hendriks | Architect & DGA DAAD
rob@daad.nl

Als ontwerper en ruimtelijk denker ben ik betrokken bij complexe vraagstukken van ruimtelijke aard. Hierin is gebouwde productie vaak wel, maar niet per se de uitkomst. In veel gevallen schuilt het antwoord in het op vindingrijke wijze bij elkaar brengen van verschillende aspecten en belangen: ruimtelijk denken. 

Naast mijn werk als architect, supervisor, onderzoeker en leider van de afdeling DAAD-Onderzoek, doceer ik aan diverse architectuuropleidingen, geeft ik lezingen en publiceer ik, o.a. DAAD-cahiers. 

Jorinde van der Wal | Architect / Interieurarchitect
jorinde@daad.nl

Sinds 2015 ben ik werkzaam als architect. De afgelopen jaren heb ik bij diverse bureaus gewerkt aan uiteenlopende projecten van interieur tot stedenbouwkundige opgaves. Ik denk graag out-of-the-box om tot nieuwe maatwerkoplossingen te komen welke recht doen aan de individuele wensen van de opdrachtgever met een architectuur welke ingebed is in haar context. Mijn achtergrond als interieurarchitect speelt een wezenlijke rol in de aanpak van mijn ontwerpen. Mijn visie is dat een goed ontwerp bestaat uit een vloeiende overgang tussen binnen en buiten. Waarbij het exterieur en het interieur spreken als één betekenisvol en helder ontwerp.

Madelief ter Braak | PR & Communicatie 
madelief@daad.nl  
 
In 2011 ben ik afgestudeerd als architectuurhistoricus aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als freelance journalist en onderzoeker schreef ik voor vakbladen als Blauwe Kamer, Bouwformatie en Noorderbreedte over ruimtelijke- en maatschappelijke vraagstukken.  
Naast mijn werk voor DAAD ben ik werkzaam als creatief en holistisch therapeut. Het creëren van verbinding - tussen mensen en hun omgeving - is mijn belangrijkste drijfveer.  

Yoshua Bakker | Bouwkundig tekenaar  
yoshua@daad.nl  

Na mijn afstuderen aan de opleiding HBO-Bouwkunde ben ik in 2019 in dienst getreden bij OVT Architecten in Groningen. Na de overname door DAAD werk ik nu binnen de restauratieafdeling aan diverse projecten. Mijn werk varieert van het uitwerken van ontwerpen tot aan het verzorgen van vergunnings- en subsidieaanvragen. Mijn passie ligt in de oude bouwkunst en het instandhouden van eeuwenoud vakmanschap.

Roelof Blok | Projectleider & bestekschrijver  
r.blok@daad.nl 

Ik vind het heerlijk om plannen goed in de greep te hebben. Vanuit mijn integrale kennis en ervaring weet ik plannen verder te brengen. Die brede bouwkundige kennis en ervaring komen goed van pas bij mijn functies als projectleider en bestekschrijver. 

Marcel Timmerman | Bouwkundig projectleider  
marcel@daad.nl  

Als bouwkundig projectleider heb ik sinds 1986 ruime ervaring opgebouwd in de projectbegeleiding van utiliteitsbouw, woningbouw-, renovatie- en een aantal restauratieprojecten. Daarnaast heb ik veel ervaring met het maken van bestekken en ramingen, met toezicht- en directievoering. Sinds 2022 werk ik bij DAAD. Het steeds opnieuw zoeken naar de best mogelijke technische uitvoering, ook in complexe projecten, vind ik een uitdagende opgave. Juist de afwisseling in mijn baan bij DAAD zorgt dat ik veel plezier beleef in mijn werk.

Caroline van den Broek | Stagiair  
caroline@daad.nl  

Ik doe mijn afstudeerstage bij DAAD op de afdeling Ontwerp. Hier doe ik onderzoek doe een nieuwe woning met een flexibele plattegrond zodat deze mee kan groeien met de veranderende demografie in Nederland. Op het moment studeer ik Bouwkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen en wil ik hierna doorstuderen om hopelijk architect te kunnen worden. 

Gerard Kollmer | Bouwkundig projectleider & DGA DAAD 
gerard@daad.nl 

Sinds 1991 ben ik werkzaam voor DAAD Architecten en van tekenaar doorgegroeid naar projectleider. Inmiddels geef ik leiding aan de bouwkundige afdeling en ben ik verantwoordelijk voor planning, personeel, budgetten en kwaliteitszorg. Mijn kracht zit in het uitwerken van ontwerpen, waardoor het concept versterkt wordt. 

André van den Heuvel | Bouwkundig Projectleider  
andre@daad.nl  
 
“Het is mijn drijfveer projecten succesvol af te ronden in goede harmonie met álle betrokkenen.”  
 
Sinds 1987 ben ik werkzaam geweest bij twee Rotterdamse architectenbureaus. Eerst als tekenaar en later ben ik doorgegroeid naar de functie van projectleider. Daarnaast heb ik ook het toezicht voor verschillende (woningbouw) projecten gevoerd. Sinds 2021 werk ik bij DAAD, waar ik verantwoordelijk ben voor zeer diverse bouwopgaven van woningbouw tot gezondheidszorg. Het liefst werk ik projectmatig en in teamverband omdat dit tot de grootste betrokkenheid leidt met elkaar én het project; in mijn optiek een sleutelfactor in het slagen van projecten.

Martijn Prins | Stedenbouwkundige / architect / duurzaamheidsspecialist 
martijn@daad.nl 

Duurzaamheid en integraal ontwerpen is mijn passie. Biobased materialen, oriëntatie op de zon en duurzame installaties zijn de middelen om dat te bereiken. Ik ben opgeleid als architect en stedenbouwkundige aan de TU in Delft. Mijn werkervaring heb ik opgedaan op verschillende schaalniveaus, zowel ontwerpend, in de bouwkundige uitwerking als in de uitvoering. Van stedenbouwkundige plannen, beplantingsplannen tot installatie schema’s en van provinciale visies tot architectonische details. 

Roel van Sleen | Bouwkundig Projectleider 
roel@daad.nl  

Na mijn studie Bouwkunde heb ik enkele jaren als tekenaar gewerkt in de architectuur en de interieurbouw. In 2017 kwam ik in dienst bij DAAD. Architectuur blijft mij enorm boeien en bij DAAD kan ik me bovendien bezighouden met uitdagende en zeer gevarieerde opdrachten. Ook de manier waarop DAAD zich inzet voor een biobased en circulaire omgeving spreekt me erg aan. Als projectleider en BIM-modelleur hoop ik dat mijn nieuwsgierige en onderzoekende houding van meerwaarde is voor ons bedrijf.

Karin Hoeksema | Secretaresse  
secretariaat@daad.nl 

Als secretaresse ben ik vaak het eerste aanspreekpunt voor relaties aan de telefoon en bij de receptie. Verder voer ik hand en spandiensten uit voor het hele DAAD-team en verzorg ik met veel plezier de urenadministratie. Ik houd ervan om te werken in een omgeving met een “wij-gevoel” waarbij ik moet schakelen, verbinden en dingen moet regelen. 

Anja Veldkamp | Financieel Administratief Medewerker  
anja@daad.nl  

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Accountancy, waarna ik een aantal jaren heb gewerkt bij een accountantskantoor. Sinds 2022 ben ik werkzaam bij DAAD als financieel administratief medewerker. Naast mijn werk voor DAAD heb ik samen met mijn echtgenoot een eigen winkel. De afwisseling tussen deze twee is voor mij een perfecte combinatie. Daarnaast vind ik het erg leuk samen te mogen werken in ons dynamische team.  

Titus Mars | Architect & DGA DAAD 
titus@daad.nl

In mijn rol als architect en leider van de ontwerpafdeling werk ik aan actuele vraagstukken die spelen op verschillende schaalniveaus. Dit varieert van ecologisch en bio-based bouwen tot opgaven in de zorg of in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Betrokkenheid is voor mij hierin het sleutelwoord. Ik werk graag intensief met opdrachtgevers samen, omdat juist  het proces van samenwerken in mijn optiek tot de best passende én veelal meest unieke oplossing leidt. 
 
Naast mijn werk bij DAAD ben ik werkzaam als lid van de Commissie Omgevingskwaliteit in de provincie Groningen en ben ik bestuurslid van Architectuur Punt Drenthe. 

Alex Huisman | Assistent Ontwerper  
alex@daad.nl  

Na mijn studie aan de TU Delft te hebben afgerond ben ik sinds 2018 werkzaam bij DAAD. Ik werk aan projecten variërend van haalbaarheidsstudies tot ontwerp- en stedenbouwkundige opgaven. Het is mijn drijfveer om op creatieve wijze een bijdrage te leveren aan de verduurzamingsopgave. Hierin ligt mijn focus met name op het sociale- en ecologische perspectief.

Bram Oldenziel | Bouwkundig Tekenaar  

bram@daad.nl  
 
Ik heb de opleiding Built Environment afgerond met een interessante stage bij DAAD. Tijdens deze stage lag de focus op het onderzoeken en ontwerpen met een nieuw bio-based (bouw)materiaal, genaamd Miscanthus. Vervolgens kon ik bij DAAD aan de slag  als bouwtechnisch tekenaar. Hierin vertaal ik de schetsen en ideeën van de ontwerpafdeling in een 3D-model. 

Sjoerd Tasseron | Architect 
sjoerd@daad.nl  

Sinds 2005 ben ik werkzaam als architect. Na mijn studies (HTS Bouwkunde en TU Delft) heb ik bij diverse bureaus en als zelfstandig architect gewerkt aan nieuwbouw-, restauratie-, renovatie-, en herbestemmingsprojecten. In de categorie Woningbouw kreeg ik in 2016 een eervolle vermelding voor de Staalprijs. Daarnaast ben ik sinds 2018 lid van de Welstand- en Monumentencommissie van de gemeente Assen.

Mijn fascinatie voor een gelaagde en contextuele architectuur sluit goed aan bij de visie van DAAD. Het samenwerken in een team van experts in verschillende gebieden geeft mij elke dag weer voldoening. 

Wim Barneveld | Architect  
wim@daad.nl 

Nadat ik in 1979 afgestudeerd ben aan de Technische Universiteit Delft ben ik gaan werken bij P.L. de Vrieze in Groningen. In 1984 heb ik dit bureau overgenomen en sinds 1995 onder de naam O.V.T. Architecten. Ik heb in al die jaren een ruime ervaring opgedaan met restauratie in werken als het Pepergasthuis en het Pelstergasthuis en hun beide kerken, de Martinikerk, veel boerderijen en borgen (o.a. Piloersemaborg) Burcht in Wedde en het klooster in Ter Apel. De opname in DAAD als restauratieafdeling is de gelegenheid de ervaring van het O.V.T. team geleidelijk over te dragen. 

Jelle Duizendstra | Bouwkundig Tekenaar  
jelle@daad.nl  

Ik ben afgestudeerd als bouwkundige aan het Windesheim te Zwolle. Mijn afstudeerthema was Menselijk Bouwen waarin ik een conceptontwerp maakte voor een museum.  Bij DAAD ben ik eerst op de ontwerp- en stedenbouwkundige afdeling gaan werken en later bij bouwkunde. Op de restauratie afdeling heb ik mijn plek gevonden met bijzondere projecten zoals de Gelkingestraat 4-6-8 te Groningen. Het onderzoekende aspect van restauratieprojecten fascineert me en hierin wil ik dan ook graag doorgroeien.  

Bindert Kloosterman | Projectleider Restauratie  
bindert@daad.nl  

“Mijn passie voor het verleden draagt bij aan het behoud in het heden” 

Sinds maart 2021 ben ik in dienst bij DAAD Architecten als projectleider restauratie. Hierin houd ik mij bezig met de planvorming rondom monumenten en historische panden, zoals de opname van gebreken, het maken van bestekken en begrotingen of het verzorgen van vergunnings- en subsidieaanvragen. Mijn jarenlange ervaring heb ik opgebouwd vanuit verschillende functies; nadat ik als restauratietimmerman ben begonnen, heb ik later als meewerkend voorman en projectleider gewerkt. Deze ruime ervaring komt ook goed van pas bij het toezicht en de directievoering tijdens de bouw. 

Naast mijn werk bij DAAD, zet ik mijn kennis in als Auditor Kwaliteitsregeling Kennis en Kunde bij de Stichting Certificering Restauratie.

Sander Koenen | BIM Coördinator / BIM Modelleur 
sander@daad.nl 

Ik houd mij voornamelijk bezig met het bouwkundig uitwerken van de ontwerpen naar een BIM model. Hierbij vind ik het een mooie uitdaging om samen met verschillende partijen een kloppend model te realiseren. Na mijn studies bouwkunde aan het HBO en TU/e heb ik enkele jaren bij een geveladvies bureau gewerkt en bij een architectenbureau. Hierdoor heb ik veel ervaring met herbestemmingsopgaven, nieuwbouw en renovatie projecten. Ook heb ik veel ervaring met projecten in het aardbevingsgebied van Groningen. 

Wietske Attema | Assistent Ontwerper  
wietske@daad.nl  

In 2021 ben in afgestudeerd als bouwkundige aan de NHL/Stenden Hogeschool met de specialisatie architectuur. Sindsdien ben werkzaam als assistent ontwerper en volg ik daarnaast de Master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst. Als architect in opleiding hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het maken van een fijne en gezonde omgeving voor gebruikers van nu en in de toekomst. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. 

Marijn Wals | Assistent Ontwerper  
marijn@daad.nl  

In 2020 ben ik als bouwkundige afgestudeerd aan de Hanzehogeschool met de specialisatie Architecture & Sustainable Building Transformation. Mijn afstudeertraject - gewijd aan verduurzaming en circulair ontwerpen -  werd bekroond met de scriptieprijs built environment ’19/’20. Ik werk sinds 2019 als assistant-ontwerper bij DAAD. Daarnaast zit ik in mijn 3e jaar van de Master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst. Zo verdiep ik zowel theoretisch als praktisch mijn kennis rondom duurzaamheid en circulariteit om zo opdrachtgevers zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in de noodzakelijke energietransitie waar we samen voor staan.

Erwin van der Veen | Projectleider Restauratie  
erwin@daad.nl  

“De uitdaging bij monumenten is het zo goed mogelijk behouden van onze historie voor de toekomst.”  
 
In 2012 ben ik afgestudeerd als bouwkundige aan de Hanzehogeschool Groningen. De eerste ervaring met het restauratievak heb ik opgebouwd bij OVT Architecten en sinds 2020 ben ik in dienst bij DAAD. Als projectleider houd ik me nu vooral bezig met de  planvorming (opname gebreken, uitwerken  tekenwerk, bestekken, begroting), het aanvragen van vergunningen en subsidies en het toezicht tijdens de uitvoering.

Teide Kruize | Stagiair 
teide@daad.nl  
 
Ik ben erg geïnteresseerd in stedenbouw. Het onderzoeken van de leefomgeving en met name de vertaling naar ontwerp is echt mijn passie. Op dit moment studeer ik af in de richting Ruimtelijke Ontwikkeling aan de Hanzehogeschool, waar ik onderzoek hoe je de biodiversiteit in de bebouwde omgeving kunt vergroten. Voor de toekomst is het mijn ambitie door te studeren tot stedenbouwkundige.  

Rob hendriks

rob@daad.nl
Architect & DGA DAAD

Gerard kollmer

gerard@daad.nl
Bouwkundig projectleider & DGA DAAD

Titus Mars

titus@daad.nl
Architect & DGA DAAD

Bindert Kloosterman

bindert@daad.nl
Projectleider Restauratie

Jorinde van der Wal

jorinde@daad.nl
Architect / Interieurarchitect  

André van den Heuvel

andre@daad.nl
Bouwkundig Projectleider

Alex Huisman

alex@daad.nl
Assistent Ontwerper

Sander Koenen

sander@daad.nl
BIM Coördinator / BIM Modelleur 

Madelief ter Braak

madelief@daad.nl
PR & Communicatie

Martijn Prins

martijn@daad.nl
Stedenbouwkundige / Architect 

Bram Oldenziel

bram@daad.nl
Bouwkundig Tekenaar  

Wietske Attema

wietske@daad.nl
Assistent Ontwerper 

Yoshua Bakker

yoshua@daad.nl
Bouwkundig Tekenaar

Roel van Sleen

roel@daad.nl
Bouwkundig Projectleider

Sjoerd Tasseron

sjoerd@daad.nl
Architect

Marijn Wals

marijn@daad.nl
Assistent Ontwerper

Roelof Blok

r.blok@daad.nl
Projectleider / Bestekschrijver 

Karin Hoeksema

secretariaat@daad.nl 
Secretaresse

Wim Barneveld

wim@daad.nl 
Architect

Erwin van der Veen

erwin@daad.nl 
Projectleider Restauratie  

Marcel Timmerman

marcel@daad.nl 
Bouwkundig Projectleider  

Anja Veldkamp

anja@daad.nl 
Financieel Administratief Medewerker  

Jelle Duizendstra

jelle@daad.nl 
Bouwkundig Tekenaar  

Teide Kruize

teide@daad.nl 
Stagiair

Caroline van den Broek

caroline@daad.nl 
Stagiair

Rob Hendriks
rob@daad.nl

Functie: Architect & DGA DAAD

Na mijn studie aan de TU Delft werkte ik vijf jaar bij Lucien Kroll in Brussel. Daarna richtte ik met drie partners DAAD op, als voortzetting van architektenburo Cor Kalfsbeek. Ik ben betrokken bij diverse onderzoeks- en ontwerpopgaven, vervul de rol van Stadsbouwmeester in Enschede en van stedenbouwkundig supervisor in Midden Groningen. Daarnaast ben ik incidenteel als docent werkzaam bij de Academie van Bouwkunst in Groningen en Artez in Zwolle.