Skip to content

Inloopmiddag vlinderboerderij Gasselte

In Gasselte werkt fervent vlinderliefhebber Willem van Hemmen samen DAAD en NoorderErf aan de ontwikkeling en realisatie van een vlinderboerderij. Dit nieuwe paradijs voor vlinders zal dienen voor het kweken en in stand houden van inheemse vlindersoorten. De boerderij is zo ontworpen dat het een onderdeel van het landschap vormt. Door het gebouw half onder de grond te plaatsen en het dak als verlenging van het landschap te beschouwen ontstaat een optimale leefomgeving voor de vlinder.

Onlangs heeft de gemeente een akkoord gegeven op het principeverzoek. Dit betekent dat de lichten op groen staan voor de verdere uitwerking van het plan. Vrijdag 15 juli tussen 14:00 en 17:00 vindt er daarom een inloopmiddag plaats in restaurant ’t Nije Hemelriek. U bent allen van harte uitgenodigd langs te komen om kennis te nemen van de plannen en uw mening met ons te delen. Graag van tevoren aanmelden door een email te sturen naar alex@daad.nl.

Wilt u meer weten over de passie en werkzaamheden van Willem van Hemmen? Bekijk dan onderstaande korte film van Vroege Vogels. Deze geeft een prachtige inkijk in het leven van Willem en de vlinders.

Aanvullende documenten:
Bedrijfsplan
Gevels