Sanitairgebouw camping De Papaver te Sellingerbeetse

Het sanitairgebouw is een uitwerking van het ontwikkelingsplan dat DAAD Architecten maakte voor de camping ‘De Papaver’. Dit ontwikkelingsplan onderscheidt zich, doordat niet in het landschap maar mét het landschap is ontworpen.

In het ontwikkelingsplan vervaagd het verschil van binnen en buiten, cultuur en natuur. De gebouwen in het plan bestaan uit natuurlijke, lokale, herkenbare materialen met een minimale milieubelasting. Ze zullen per seizoen een andere gedaante aannemen of in het gebruik door de bewoner kunnen veranderen van een huis in een tent.

Het eerste gebouwde voorbeeld van het ontwikkelingsplan is dit sanitairgebouw. Het gebouw is aan de oostzijde half in de grond gebouwd om het zicht vanaf de entree van het terrein richting de vijver open te houden. Aan de lager gelegen oostzijde is het direct vanaf het strand te betreden. In dit gebouw zijn normale sanitaire functies op een niet alledaagse wijze onder één dak gebracht. De dak- en vloerplaat zijn door middel van drie volumes met elkaar verbonden. In deze volumes zijn douches, wasruimten en toiletten ondergebracht, in de tussenruimte de wasbakken. De onderverdeling van de functies heeft niet plaatsgevonden naar ‘dames’ en ‘heren’, maar naar zomer- en wintergebruik in verschillende klimaatzones.