Kantoor DAAD Architecten te Beilen

Het gebouw van de voormalige landbouwcoöperatie ACM aan het spoor in Beilen is getransformeerd tot een ruim en comfortabel architectenbureau in een bedrijfsverzamelgebouw. Het gebouw heeft vier verdiepingen met elk een eigen karakter en functionaliteit. De sporen van de geschiedenis zijn zichtbaar gebleven. De centrale patio en kantine zijn gemaakt waar vroeger de silo’s zaten. De aanhechting van deze silo’s is nog steeds zichtbaar.

De zware betonstructuur van het gebouw zorgt voor veel warmte-opslag. Daarnaast zorgt het ervoor dat er weinig geluid van de ene naar de andere ruimte wordt overgedragen. Op de begane grond van het gebouw is de muziekschool ‘De Muzetuin’ gehuisvest, zonder dat er geluidsoverlast is. Daarnaast huurt ook Melior ruimte in het pand. Naast de permanente gebruikers worden in het gebouw tentoonstellingen, lezingen en symposia gehouden.