Skip to content

Zorgcomplex Brederoweg Hoogeveen

Het zorgcomplex aan de Brederoweg in Hoogeveen begint gestaag vorm aan te nemen. Dit appartementencomplex zal huisvesting bieden aan 36 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking.

Het programma is gelegen rond een open patio op het zuiden. In de indeling van het zorgcomplex is rekening gehouden met drie verschillende niveaus van zorg. Elke bewoner heeft een zelfstandige woonruimte met een eigen keukentje en badkamer. In de drie grote gemeenschappelijke vinden vanuit de zorg allerlei gezamenlijke activiteiten plaats.

In het ontwerp van het nieuwe zorgcomplex zie je de omgeving en zijn geschiedenis terugkomen. De gevel is opgetrokken uit verschillende lagen metselwerk die verwijzen naar de grondlagen van het veengebied. De verbijzondering van het getande metselwerk bij de entree herinnert aan het schooltje dat hier vroeger heeft gestaan.

Het gebouw is gasloos en wordt verwarmd door middel van infraroodpanelen. Met veel eigen energieopwekking is het gebouw nagenoeg energieneutraal.

Het project is ontstaan op initiatief van een groep Hoogeveense ouders van kinderen met een licht verstandelijke beperking.  Met de ouders, Domesta als verhuurder en Philadelphia als zorgverlener is het ontwerp voor het zorgcomplex tot stand gekomen. Een resultaat waar wij met elkaar trots op zijn!