Brederoweg te Hoogeveen

Het appartementencomplex aan de Brederoweg in Hoogeveen biedt huisvesting aan 36 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. Het programma is gelegen rond een open patio op het zuiden. In de indeling van het gebouw is rekening gehouden met drie verschillende niveaus van zorg. Elke bewoner heeft een zelfstandige woonruimte met een eigen keukentje en badkamer. In de drie grote gemeenschappelijke vinden er vanuit de zorg allerlei gezamenlijke activiteiten plaats.

De gevel is opgetrokken uit verschillende lagen metselwerk die verwijzen naar de grondlagen van het veengebied. De verbijzondering van het getande metselwerk bij de entree herinnert aan het schooltje dat hier vroeger heeft gestaan. Het gebouw is gasloos en wordt verwarmd door middel van infrarood panelen. Met veel eigen energieopwekking is het gebouw nagenoeg energieneutraal.

Het project is ontstaan op initiatief van een groep Hoogeveense ouders van kinderen met een licht verstandelijke beperking. Met de ouders, de verhuurder Domesta en de zorgverlener Philadelphia is het ontwerp tot stand gekomen. Een resultaat waar wij met elkaar trots op zijn!